غذاهای ارمنستان

معرفی دلمه غذای ارمنی

دُلْمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه‌ای ترکی به معنی «پُرشده»است. دلمه را می‌توان با برگ انگور (متداول‌ترین آن) فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد. در سال ۲۰۱۷ جمهوری آذربایجان دلمه را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رساند.

دلمه یکی از خوراکی‌های مخصوص ناحیه خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی می‌باشد. کلمه دلمه یک کلمه ترکی و به معنی “پُرشده” است. دلمه تنوع بسیار زیادی دارد و می‌توان آن را استفاده از برگ انگور، فلفل دلمه، کدو، پیاز، کلم برگ، گوجه فرنگی و بادمجان تهیه کرد.
دلمه بسته به ذایقه افراد با طعم‌های متفاوتی سرو می‌شود. برخی افراد این خوراک را با چاشنی ترش و شیرینی مثل  رب‌انار که مناسب برای دلمه برگ‌مو می‌باشد می‌پسندند و برخی با چاشنی رب گوجه‌فرنگی که برای انواع دلمه سبزیجات مناسب است.
گاهی برای پخت دلمه برگ‌ انگور، از مخلوط سرکه و شیره و گاهی از ترکیب آب‌لیمو، شکر، زعفران استفاده می‌شود. برای دلمه سبزیجات تهیه سس گوجه‌فرنگی مناسب خواهد بود.
در ادامه فهرست کاملی از انواع دلمه را خواهید دید که دستور پخت هریک همراه با عکس و توضیحات کامل برای شما تهیه شده. امیدواریم از این مجموعه نهایت استفاده را ببرید.
غذای ارمنی
غذای ارمنی

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه خوشمزه و پرطرفدار است که همیشه و در هر فصلی می‌توان آن را دست کرد و لازم نیست منتظر فصل و موقعیت خاصی برای تهیه آن بود. همچنین دردسر پیچیدن و ریخت و پاش آنچنانی هم ندارد و می‌توان خیلی سریع و راحت آن را تهیه کرد. دلمه بادمجان در واقع می‌تواند یکی از گزینه‌های عالی به عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌ها و مراسم‌های خانوادگی باشد و میز پذیرایی شما را به زیبایی بیاراید و اشتهای همه را تحریک کند.
غذای ارمنی
غذای ارمنی

دلمه فلفل

همان‌طور که گفته شد، دلمه را می‌توان با استفاده از سبزیجات مختلفی مانند فلفل دلمه، گوجه فرنگی، بادمجان و … تهیه کرد. اگر از طرفداران فلفل دلمه باشید و عطر و طعم فوق‌العاده این گیاه را دوست داشته باشید بدون شک از طعم دلمه فلفل نیز لذت خواهید برد.
غذای ارمنی
غذای ارمنی

دلمه کلم برگ

یکی دیگر از انواع دلمه، دلمه کلم برگ است. دلمه کلم برگ از لحاظ ظاهری، بسیار شبیه به باقلوای خانگی است. بعد از پخت نیز، رنگ طلایی زیبایی به خود می‌گیرد و به خاطر استفاده از سرکه-شیره، طعم خاص و متفاوتی دارد.
برای این نوع دلمه معمولا از سرکه-شیره به عنوان چاشنی استفاده می‌شود که البته کاملا اختیاری است و می‌توان آن را حذف یا جایگزین کرد اما توصیه می‌شود که آن را تغییر ندهید زیرا این چاشنی بهترین گزینه برای دلمه کلم بوده و آن را بسیار خوشمزه‌تر می‌کند.
برای پخت دلمه کلم برگ مهم‌ترین نکته، انتخاب کلم مناسب است. یعنی بهتر است کلمی انتخاب کنید که برگ‌های  آن خیلی در هم فرورفته و بدشکل نباشند. معمولا برای تهیه دلمه کلم برگ، برگ‌های کلم را چه به صورت یک‌جا و چه به صورت تک‌به‌تک آب‌پز می‌کنند.
غذای ارمنی
غذای ارمنی

دلمه کدو حلوایی

دلمه کدو حلوایی از آن دست غذاهاست که شاید کمتر دیده و یا خورده باشید. این مدل دلمه که همان‌طور که از نام آن مشخص است با کدو حلوایی تهیه می‌شود، یکی از گزینه‌های عالی و جالب توجه برای شب یلداست و می‌تواند جلوه خاصی به میز پذیرایی شما ببخشد.
غذای ارمنی
غذای ارمنی

دلمه قارچ (قارچ شکم پر)

دلمه قارچ یا قارچ شکم‌ پر یکی از شیک‌ترین و مجلسی‌ترین انواع دلمه است. این نوع دلمه گزینه‌ای بسیار مناسب به عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌هاست و مورد توجه همه افراد قرار خواهد گرفت. طرز تهیه دلمه قارچ نیز ساده است و مثل دلمه برگ مو یا دلمه کلم نیازی به برگ و پیچیدن نداشته و خیلی راحت‌ و سریع تهیه می‌شود.

غذای ارمنی
غذای ارمنی

دلمه گوجه فرنگی

 دلمه گوجه‌ فرنگی یکی از انواع دلمه بسیار ساده و خوشمزه است که معمولا در کنار دلمه بادمجان یا دلمه فلفل همراه با نان و سالاد یا ماست سرو می‌شود. طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی و مواد میانی آن مانند دلمه بادمجون، دلمه فلفل و … است اما زمان پخت دلمه گوجه نسبت به دیگر دلمه‌ها کمتر است پس در صورتی که چند مدل دلمه درست می‌کنید، گوجه‌ها را در ظرفی جداگانه قرار دهید و حواس‌تان به ساعت باشد.
غذای ارمنی
غذای ارمنی

تاریخ انتشار اصلی : 2018-11-11 11:57:00

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 22 = 24

بستن