غذاهای ارمنستان

معرفی غذاهای ارمنی

طعم غذاهای محلی چشمه‌ای از تاریخ و فرهنگ غنی این کشور را به شما نمایان خواهد کرد. هر غذای ارمنی که با مواد اولیه‌ی بومی و روش‌های پخت سنتی طبخ شده باشد، شما را به سفری در دنیای آشپزی ارمنی می‌برد. در این مطلب فهرستی از غذاهای ارمنی که در سفر به این کشور حتماً باید امتحان کنید را برای شما آماده کرده‌ایم.

۱. باستورما

وعده‌ی غذایی در ارمنستان معمولاً با طیف گسترده‌ای از پیش‌غذاها یا به قول خودشان «مزه» (mezze) آغاز می‌شود که به مجموعه‌ای از بشقاب‌های کوچک شامل پنیر، سبزیجات و گوشت طعم‌دار می‌گویند. «باستورما» (Basturma) یکی از آن‌ها است که از گوشت گاو چاشنی‌دار بسیار نازک تهیه شده و می‌توان آن را نوعی کالباس معرفی کرد.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

۲. خوروواتس

«خوروواتس» (Khorovats) کباب از نوع ارمنی است که از تازه‌ترین گوشت‌ها تهیه می‌شود. گوشت را در چاشنی‌های خوش‌طعم ‌خوابانده و بر آتش هیزمی می‌پزند. شک نکنید که عطر کبابی خوروواتس را متمایز از دیگر کباب‌ها و طعم آن را اعجاب‌انگیز خواهید یافت.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

۳. خاشلاما

«خاشلاما» (Khashlama) یکی از غذاهای سنتی ارمنستان است که در مناسبت‌های خاص مانند مناسک مذهبی آن را تدارک می‌بینند. برای تهیه‌ی خاشلاما گوشت بره یا گاو یک شب تا صبح آهسته طبخ شده و همراه با سبزیجات سرو می‌شود. با خوردن خاشلاما حتماً از سفر به ارمنستان خرسندتر خواهید بود.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

۴. ماهی کبابی

وقتی برای بازدید از «دریاچه سِوان» (Lake Sevan) به آن‌جامی‌روید، برای ناهار حتماً یک غذای دریایی در کنار دریاچه میل کنید. ماهی کبابی از نوع قزل آلای «ایشخان» (Ishkhan) که بومی این دریاچه به شمار می‌رود را نباید از دست بدهید. ماهی تازه در مخلوطی از ادویه‌های مخصوص طعم‌دار شده و با مهارتی بی‌نظیر کباب می‌شود.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

۵. دلمه

«دلمه» (Dolma) غذای لذیذی است که از رول برگ مو که با برنج و گوشت پر شده، تهیه می‌شود. این غذا در بین مردم خاورمیانه و حاشیه دریای مدیترانه معمولاً شناخته شده است. دلمه‌ی ارمنی طعم بی‌نظیری دارد و به جوانه‌های چشایی احساس رضایت می‌بخشد. البته طعم این دلمه فرق خواهد داشت؛ چون کمی ادویه‌دار و تند است.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

۶. مانته

«مانته» (Mante) نوعی پیراشکی با گوشت چرخ‌ کرده بره یا گاو است که با حبه‌های سیر و ماست سرو می‌شود. در کنار این پیراشکی ترد، سس گوجه‌فرنگی رقیق هم استفاده می‌کنند. مانته هم از غذاهایی است که در سفر به ارمنستان نباید از دست بدهید.

۷. لولا کباب

راسته یا سینه‌ی گوسفند با تخم‌مرغ، پاپریکا، رب گوجه‌فرنگی، برگ نعناع، فلفل سیاه و پیاز طعم‌دار شده مواد تهیه‌ «لولا کباب» (Lula Kebab) هستند. طعم لولا کباب با جعفری‌های خرد شده بر روی آن تکمیل می‌شود و فراموش نکنید که آن را با برنج میل کنید تا مزه‌ی آن هیچوقت از خاطرتان نرود.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

۸. بورک پنیری

«بورک پنیری» (Cheese Borek) یک شیرینی تند بوده که از سس اسفناج به همراه گوشت گاو و لایه‌های پنیر پدید می‌آید. این شیرینی سبک و ترد یک خوراکی پرطرفدار در زمستان شناخته می‌شود که آن را همراه با یک قهوه‌ی داغ می‌توانید نوش جان کنید.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

۹. چی کوفته

«چی کوفته» (Chi Kofte)، به معنی کوفته‌ی خام، از غذاهای سنتی ارمنی است که از گوشت گاو فرآوری شده با رب گوجه فرنگی، پاپریکا، پودر زیره، فلفل چیلی، نمک دریایی و بلغور تهیه می‌شود. این کوفته‌ی تند را می‌توانید با چاشنی‌‌هایی مانند لیمو و روغن زیتون میل کنید که توصیه می‌کنیم این موارد را امتحان کنید.

غذاهای ارمنی
غذاهای ارمنی

تاریخ انتشار اصلی : 2018-11-18 19:50:38

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

60 − = 58

بستن